08:21:07 | 20.04.2022

eSavjetovanje sa zainteresiranim poslovnim subjektima : Javni poziv za povećanje, unapređenje i proširenje kapaciteta recikliranja odvojeno skupljenih vrsta otpada

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje eSavjetovanje sa zainteresiranim poslovnim subjektima u svezi planirane objave Javnog poziva za povećanje, unaprjeđenje i proširenje kapaciteta recikliranja odvojeno sakupljenih vrsta otpada.

Pozivaju se zainteresirane pravne i fizičke osobe (obrtnici) da dostave svoje prijedloge i primjedbe na Javni poziv putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u razdoblju od 19. do 25. travnja 2022. godine do 14,00 sati.

Predmet Javnog poziva za povećanje, unapređenje i proširenje kapaciteta recikliranja odvojeno sakupljenih vrsta otpada je sufinanciranje nabave specijalnih strojeva i linija za reciklažu koje doprinose povećanju stope recikliranja za sljedeće vrste otpada:

1. Otpadna neopasna ambalaža pretežite od:

a) polipropilena (PP),

b) polivinil klorida (PVC),

c) polistirena (PS i EPS),

d) polietilena visoke gustoće (HDPE) 1

e) polietilena niske gustoće (LDPE).

f) ostalih polimernih materijala, osim plastične ambalaže od polietilen tereftalata (PET),

g) višeslojna (kompozitna) ambalaža.

2. Otpadne baterije:

a) nikal-kadmij (Ni-Cd) baterije,

b) litij-ionske (Li-ionske) baterije,

c) nikal-metal-hibridne (NiMH) baterije,

d) alkalne baterije,

e) ostale nesortirane baterije.

3. Otpadna maziva ulja ona koje odgovaraju pojmu i odredbama iz članka 3. stavka 2. važećeg Pravilnika o gospodarenju otpadnim uljima.

4. Otpadna vozila.

Više doznajte ovdje.