15:00:01 | 15.03.2022

Javni poziv za prijavu programa/projekata za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu

Zadarska županija kao provoditelj Programa za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu poziva jedinice lokalne samouprave koje zadovoljavaju uvjete Programa za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava pomoći u okviru raspoloživih sredstava Županijskog proračuna za 2022. godinu na poziciji Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam.

Programom za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu utvrđuje se postupak dodjele sredstava pomoći jedinicama lokalne samouprave Zadarske županije za provedbu programa/projekta uređenja i opremanja dječjih igrališta na području Zadarske županije. Programom se zadovoljavaju javne potrebe i interesi stanovnika Županije.

Sredstva pomoći namijenjena su za sufinanciranje programa/projekata uređenja i opremanja dječjih igrališta u jedinicama lokalne samouprave na području Zadarske županije.

Sredstva se odobravaju iz Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu i to za:

a) izradu projektne dokumentacije; b) izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata;

b) sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata;

c) opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša i uređenje vanjskih terena.

Uređenjem dječjih igrališta osigurati će se kvalitetan prostor za druženje djece i odraslih a djeca će imati siguran prostor za igru. Prijave se mogu poslati za financiranje programa/projekata koji će se provoditi tijekom 2022. godine.

Ukupan iznos sredstava pomoći osiguran za provođenje Programa u 2022. godini iznosi 700.000,00 kuna. Maksimalni iznos sredstava pomoći kojim Zadarska županija može sudjelovati u financiranju po pojedinačnom programu/projektu je 70.000,00 kn. Programe/projekte jedinica lokalne samouprave I. i II. stupnja razvijenosti Zadarska županija može financirati do 90% iznosa vrijednosti programa/projekta, a programe/projekte jedinica lokalne samouprave III. do VIII. stupnja razvijenosti maksimalno do 70% iznosa vrijednosti programa/projekta.

Više o Pozivu doznajte ovdje.