14:19:47 | 20.05.2021

Projekt MenSI – Prijavni obrazac za škole

O PROJEKTU

Projekt Mentorstvo za unaprjeđivanje škole (MenSI) koji financira EU, a čiji je cilj provesti paneuropsko istraživanje o tome kako različiti pristupi mentorstvu mogu podržati uključivanje inovativnih praksi digitalnog poučavanja u osnovne i srednje škole. Surađujući s ministarstvima obrazovanja iz šest zemalja (Belgija-Flandrija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Portugal), MenSI će stvoriti mrežu od 24 mentorske škole koje će raditi sa stotinjak mentoriranih škola. Aktivnosti će trajati će tijekom školske godine 2021./2022. (od rujna 2021. do lipnja 2022.).

Projekt za područje Hrvatske traži 4 mentorske i 16 mentoriranih škola koje će tvoriti 4 klastera (po 1 mentorska škola i 4 mentorirane škole unutar klastera).

Za mentorske škole se uzimaju u obzir škole koje predano i inovativno koriste IKT na razini cijele škole u nastavi, učenju, profesinalnom razvoju i administraciji.

Za mentorirane škole se uzimaju u obzir škole u kojima se IKT još ne koristi sustavno u cijeloj školi, ali postoji jaka motivacija i interes za daljnji razvoj.

Kako biste sudjelovali u projektu MenSI, pozvani ste da ispunite ovaj prijavni obrazac. Imajte na umu da:

  • za imenovanje svoje škole morate imati odobrenje školskog rukovodstva.
  • obrazac se koristi za odabir mentorskih škola (napredna razina) i mentoriranih škola (manje napredna razina), pa je važno da na pitanja odgovorite što realnije.
  • odabir škola izvršit će Ministarstvo znanosti I obrazovanja kao nacionalni partner u projektu MenSI, a možda neće biti moguće uključiti sve škole koje su se prijavile. O rezultatima odabira sve će škole biti pravovremeno obaviještene.

Više doznajte ovdje