09:56:35 | 26.02.2020

Otvoren javni poziv Program razvoja otoka u 2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2020. godini nastavlja s ulaganjem u otoke kroz Program razvoja otoka poticanjem jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na svrhovito ulaganje u razvoj otočne infrastrukture i gospodarstva, a provodi se u skladu s Javnim pozivom za dostavu prijedloga projekata razvoja otoka

Cilj Programa: stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima uz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.  

Korisnici Programa: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju hrvatske naseljene otoke i njima pripadajuće povremeno naseljene i nenaseljene otoke i otočiće te poluotok Pelješac.   

Obuhvat Programa: odnosi se na naseljene otoke Republike Hrvatske koji se nalaze na području šest jedinica područne (regionalne) samouprave, odnosno šest obalno-otočnih županija (Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) kojima otoci teritorijalno i administrativno pripadaju.

Prihvatljivi projekti koje prijavitelji mogu prijaviti moraju se odnositi na objekte iz sljedećih područja:

  • Socijalna i komunalna infrastruktura
  • Razvojna infrastruktura
  • Objekti društvene namjene i prateća infrastruktura
  • Ostalo  (klizišta, javna rasvjeta-prvenstveno energetski učinkovita. Objekti oštećeni elementarnim nepogodama)

Iznos sufinanciranja Ministarstva:Ukupna vrijednost sufinanciranja Ministarstva, po Korisniku, može iznositi najmanje 140.000,00 kn s PDV-om,  a najviše 2.000.000,00 kuna s PDV-om .  

Omjer sufinanciranja: Podnositelji prijave, jedinice lokalne i područne samouprave, sudjeluju u sufinanciranju pojedinog projekta ovisno o skupini u koju je podnositelj zahtjeva razvrstan Odlukom o razvrstavanju i kreću se u rasponu od 5% do 30%.

Broj prijavljenih zahtjeva po podnositelju: Jedan podnositelj zahtjeva može podnijeti najviše dva zahtjeva za sufinanciranje. Ako podnositelj zahtjeva podnese više od dva zahtjeva, u daljnju proceduru uputit će se prva dva zahtjeva prema redoslijedu otvaranja.

Rok za podnošenje prijava je 04. ožujka 2020.

Detaljno pojašnjenje Poziva uz cjelokupnu Natječajnu dokumentaciju za prijavu možete preuzeti na mrežnoj stranici Ministarstva na poveznici.

Poslijednja izmjena dana 27.02.2020