13:50:14 | 25.10.2024

Održan drugi sastanak projekta FutureECOS

U Zadru je od 16. do 18. listopada 2024. godine održan drugi međuregionalni sastanak u sklopu provedbe projekta „Future-proof living space in growth corridor regions - FutureECOS“.

Za projekt vrijedan 1.672.600,00 EUR, 80 % sredstava osigurano je kroz Program Interreg Europe, a sastanak je organizirala Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Domaćini sastanka projektnim su partnerima predstavili Zadarsku županiju, uključujući regionalne projekte provedene na tom području. Predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije upoznali su projektne partnere s nacionalnim programima Ministarstva koji se provode na području Zadarske županije. Cilj sastanka bila je razmjena znanja o partnerskim regijama, životu otpornim na budućnost u okviru pametnog, održivog i pristupačnog smještaja i življenja.

Projekt je s provedbom započeo 1. travnja 2024. i trajat će do 30. lipnja 2028. Vodeći partner projekta je Regionalno vijeće Kanta-Häme, a uz ZADRU NOVU ostali projektni partneri su: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Južna regionalna skupština iz Irske, Zapadna regionalna razvojna agencija iz Rumunjske, Sveučilište Tampere (Finska), Teritorijalna zajednica grada Pervomaiskyi okruga Lozova u regiji Harkov iz Ukrajine i Regionalna razvojna agencija Jug iz Srbije.

Sljedeći sastanak u sklopu provedbe trećeg semestra Interreg Europe projekta FutureECOS planiran je za u razdoblju između travnja i rujna 2025., u organizaciji projektnog partnera Južna regionalna skupština (Southern Regional Assembly) iz Republike Irske.

Više informacija o samom projektu FutureECOS dostupno je na poveznici.

Označeno u