09:38:29 | 16.09.2024

Odobreno financiranje 5 projekata udrugama za uključivanje pomoćnika u nastavi/stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih sklopu Javnog poziva za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi/stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za 2024./2025. školsku godinu odobrilo je financiranje sljedećih projekata iz Zadarske županije:

  • Mogu sve! – Faza II, prijavitelj projekta Udruga za autizam Zadar. Odobreni iznos financiranja je 140.917,34 eura.
  • „Pomoćnici u školama – Faza II, prijavitelj projekta Udruga mladih Ahimsa. Odobreni iznos financiranja je 84.882,00 eura.
  • „Ukorak s tobom 2“, prijavitelj projekta Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići. Odobreni iznos financiranja je 165.947,04 eura.
  • „Zajedno u školu – osiguravanje pomoćnika u nastavi, faza IV“, prijavitelj projekta Udruga pomoćnika u nastavi Zadra i Zadarske županije. Odobreni iznos financiranja je 181.741,53 eura.
  • „Asistenti u nastavi za djecu s Down sindromom“, prijavitelj projekta Udruga za Down sindrom Zadarske županije. Odobreni iznos financiranja je 168.210,92 eura.

Odobreni projekti za cilj imaju pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u njima primjerene programe odgoja i obrazovanja osnovnoškolskim i odgojno – obrazovnim ustanovama s ciljem ostvarivanja njihove uspješne socijalizacije te podizanja razine njihovih obrazovnih postignuća i emocionalnog funkcioniranja. Uključivanjem pomoćnika u nastavi unaprijedit će se i povećati uključivanje učenika s teškoćama u razvoju u proces obrazovanja, u njima primjerenim programima školovanja i uz kvalitetnu potporu osposobljenih pomoćnika u nastavi.

Agencija ZADRA NOVA pružila je svoju stručnu pomoć partnerima u pripremi projekata.

 

Poslijednja izmjena dana 16.09.2024