14:22:57 | 17.07.2024

Održan početni sastanak projekta ECOFOODCYCLE

Predstavnici Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA sudjelovali su na početnom sastanku projekta ECOFOODCYCLE održanom 10. i 11. srpnja 2024. godine u Gospiću.

Projekt ECOFOODCYCLE - Smanjenje otpada od hrane i njegovog utjecaja na okoliš kroz održive prehrambene sustave provodi se u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2021-2027.

Domaćin sastanka bio je vodeći partner - Razvojne agencije Ličko-senjske županije – LIRA, uz Agenciju ZADRA NOVA, partneri na projektu su: Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije - JURRA, Sveučilište u Rijeci - Ekonomski fakultet, Venetian Cluster, ECAMRICERT S.R.L., Sveučilište u Foggi te  Nacionalna konfederacija obrtničkog sektora i malih i srednjih poduzeća Abruzzo – CAN Abruzzo.

Cilj sastanka bio je međusobno upoznavanje i predstavljanje svih projektnih partnera dok je sama tematika bila koordinacija projektnih aktivnosti, kao i održavanje prvog sastanka Upravnog odbora projekta.

Projekt je započeo 1. travnja 2024. godine i trajat će 30 mjeseci. Uloga Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u okviru projekta ECOFOODCYCLE je sudjelovanje u aktivnostima vezanim uz podizanje svijesti i rješavanje problema otpada od hrane kako bi se doprinijelo povećanju znanja i kapaciteta za provedbu upravljanja otpadom od hrane svih ciljnih skupina duž cijelog prehrambenog lanca.

Poslijednja izmjena dana 17.07.2024
Označeno u