08:35:29 | 31.05.2024

Održana početna konferenciji projekta AdriaClimPlus

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA sudjelovala je na početnoj konferenciji projekta Adriatic coastal areas science-based solutions for climate adaptation – AdriaClimPlus u talijanskom grad Lecce.

Domaćin konferencije bio je vodeći partner na projektu - Euro-mediteranski centar za klimatske promjene – CMCC. Uz CMCC i Agenciju ZADAR NOVA, projetni partneri su još i: Regionalna agencija za zaštitu okoliša Friuli Venezia Giulia, Regija Apulija,  Agencija za prevenciju, okoliš i energetiku iz Regije Emilia-Romagna, Institut Ruđer Bošković, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Alma Mater Studiorum – Sveučilište Bologna.

Cilj konferencije je bilo međusobno upoznavanje i predstavljanje svih projektnih partnera te koordinacija projektnih aktivnosti.

Projekt je započeo 1. ožujka, 2024. godine i trajat će 30 mjeseci. Uloga Agencije ZADRA NOVA u okviru projekta AdriaClimPlus je sudjelovanje u aktivnostima vezanim uz podizanje svijesti o klimatskim učincima na prirodnu i kulturnu baštinu.

Projekt je financiran sredstvima EU kroz Program prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2021. - 2027.

Označeno u