10:05:17 | 18.05.2024

Studijsko putovanje u talijansku regiju Emilia-Romagna: učenje kroz primjere dobre prakse

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA zajedno s partnerima organizira studijsko putovanje „Posjet primjerima dobre prakse s ciljem implementacije koncepta Pametna sela“ od 6. do 9. svibnja 2024. godine. Kao odredište putovanja odabrana je talijanska regija Emilia-Romagna zbog brojnih uspješnih primjera u primjeni koncepta Pametna sela.

Studijsko putovanje je uključivalo posjet primjerima dobre prakse implementacije koncepta Pametna sela s ciljem učenja i informiranja za primjenu istog koncepta u ruralnom razvoju Zadarske županije.

Sudionici putovanja su bili predstavnici LAG-ova, OPG-a i jedinica lokalne samouprave. Tijekom putovanja sudionici su imali priliku saznati više kako se koncept Pametnih sela koristi za razvoj turističkih proizvoda u ruralnim područjima.

Troškovi studijskog putovanja (su)financirani su sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022. godine.

Označeno u