14:26:20 | 21.03.2024

Uključite se u konzultacije o Javnom pozivu za projekte od strateškog značaja (Operations of Strategic Importance - OSI) Programa Interreg Italija-Hrvatska.

Program Interreg Italija – Hrvatska 2021-2027 priprema novi Javni poziv namijenjen novoj vrsti projekata, Operacijama od strateškog značaja (OSI).

Kako bi potaknuo sudjelovanje što većeg broja programskih korisnika, dionika i opće javnosti u ovom procesu, Program organizira javne konzultacije sukladno članku 8(2) CPR (EU) 2021/1060.

Cilj konzultacija je procijeniti usklađenost ciljeva i vrsta aktivnosti definiranih za OSI sa stvarnim potrebama teritorija te istražiti operativne aspekte poziva.

Da biste se aktivno uključili u proces konzultacija, možete ispuniti anketu objavljenu na mrežnoj stranici Programa, a podijeljenu prema grupama sudionika na građane i mlade. Također, proces konzultacija uključuje i  online događanje koje će se održati u četvrtak, 4. travnja 2024., od 14:30 do 16:30 sati.

Obzirom da Program obuhvaća 25 talijanskih pokrajina i 8 hrvatskih županija duž Jadranskog mora, događanje će imati prekogranični karakter, a održat će se na engleskom jeziku. Uključuje prezentacije stručnjaka o ključnim temama Poziva te interakciju sa sudionicima događanja.

Posebna pozornost Programa usmjerena je na mlade koje Program i Europska komisija nastoje uključiti u ovaj proces radi promicanja inicijativa, projekata i aktivnosti koje su važne za mlade, te kako bi prikupili njihova mišljenja o temama koje ih se tiču.

Ovo je prilika da sudjelujete u procesu donošenja odluka koje će imati značajan utjecaj na Programom obuhvaćena područja. Proračun Poziva iznosi 27 milijuna eura iz EFRR-a i financirat će do 7 projekata. Objava Poziva planirana je za jesen 2024. godine.

Osnovne informacije:

  • Što? Javne konzultacije o Javnom pozivu za projekte od strateškog značaja (OSI)
  • Zašto? Usklađivanje ciljeva Poziva sa stvarnim potrebama područja
  • Kada? Online događaj 4. travnja 2024., od 14:30 do 16:30 sati.
  • Kako se registrirati za online događaj? POVEZNICA 
  • Kako sudjelovati u anketama za građane i mlade?
Poslijednja izmjena dana 21.03.2024