11:24:25 | 19.03.2024

Otvorene su prijave za konferenciju „Održivo plavo gospodarstvo u kontekstu klimatskih promjena i degradacije bioraznolikosti potaknuto morskim tehnologijama“!

U srijedu, 10. travnja 2024. godine na Sveučilištu u Zadru (u Svečanoj dvorani, Mihovila Pavlinovića  1) održat će se konferencija organizirana s idejom okupljanja dionika iz ključnih sektora plavog gospodarstva, te poticanja rasprave o izazovima i prilikama za postizanje održivog plavog gospodarstva u EU i svijetu, uzimajući u obzir utjecaj klimatskih promjena i degradacija bioraznolikosti.

Ovo je prilika za čuti donositelje odluka iz Hrvatske i drugih zemalja o tome kako podržavaju ovaj proces digitalne i zelene transformacije, a s druge strane poslušati predstavnike privatnog sektora o izazovima s kojima se susreću i potrebama za bržom implementacijom i znanstveno-istraživačkog sektora predstavit će svoja saznanja u izazovima s kojima se suočavamo u kontekstu klimatskih promjena i bioraznolikosti.

Organizatori ove konferencije su Digitalni Inovacijski Hub Innovamare i Sveučilište u Zadru, u suradnji sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskom gospodarskom komorom, Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i tvrtkom SeaCras d.o.o.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijave će biti otvorene od 15. ožujka 2024. godine putem platforme Mairos. Broj mjesta je ograničen.

Program konferencije preuzmite na poveznici.

U okviru konferencije su organizirana dva paralelna događanja na koja se možete prijaviti prilikom registracije:

  • B2B sastanci s norveškim tvrtkama, od kojih možete izabrati maksimalno dvije, a koji su organizirani u okviru projekta MATIN, financiranog sredstvima Innovation Norway. Sastanci će biti organizirani u svrhu jačanje bilateralne B2B suradnje u području inovativnih pomorskih tehnologija te razmjene ideja i potencijalnog okvira suradnje u Norveškoj i Hrvatskoj.

Sastanke možete dogovoriti sa sljedećim tvrtkama:

Radionicu organizira SeaTecHub projekt i članovi partnerskog konzorcija iz Hrvatske: Hrvatska gospodarska komora, FER, Šibensko-kninska županija, IN2, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, 20000 Leagues, DIH AGRIFOOD. Radionica će okupiti odabrane dionike koji rade u sektorima (i) akvakulture i ribarstva, (ii) pametnih luka, (iii) pomorske zaštite i sigurnosti, (iv) pomorskih tehnologija i (v) istraživanja i obrazovanja. Primarni cilj ove radionice je prikupiti vaše vrijedne uvide i percepcije o prazninama i potrebama istraživanja i inovacija unutar ovih sektora. Rezultati će doprinijeti formuliranju zajedničke strategije Cipra i Hrvatske za istraživanje i inovacije u plavom gospodarstvu.

Obrazac za prijavu sudjelovanja

Poslijednja izmjena dana 19.03.2024