09:33:42 | 07.12.2022

Za projekt „Zaželi u općini Kali“ i „Zaželi – Nastavimo pružati i primati pomoć!“ Općinskog društvo Crvenog križa Gračac donesena peta Odluka o financiranju

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je petu Odluku o financiranju projekta „Zaželi u općini Kali“ ukupne vrijednosti 642.188,75 kuna te za projekt Hrvatskog Crvenog Križa - Općinsko društvo Crvenog križa Gračac - „Zaželi – Nastavimo pružati i primati pomoć!“ ukupne vrijednosti 492.778,75 kuna.

Projektom "Zaželi u općini Kali" unaprijedit će se radni potencijal 13 teže zapošljivih žena kroz zapošljavanje na period od 6 mjeseci, čime će postati konkurentnije na tržištu rada. Također, doprinijet će se socijalnom uključivanju 78 starijih osoba u dobi od 65 godina i više i /ili nemoćnih osoba s područja Općine Kali i Općine Pašman na način da će im zaposlene žene pružiti adekvatnu potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima. Nositelj projekta je Općina Kali, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Zadar te Općina Pašman. Projekt je ukupne vrijednosti 642.188,75 kuna.

Projektom "Zaželi – Nastavimo pružati i primati pomoć!" unaprijedit će se radni potencijal 10 teže zapošljivih žena kroz zapošljavanje na period od 6 mjeseci, čime će postati konkurentnije na tržištu rada. Također, doprinijet će se socijalnom uključivanju 60 starijih osoba u dobi od 65 godina i više i /ili nemoćnih osoba s područja Općine Kali i Općine Pašman na način da će im zaposlene žene pružiti adekvatnu potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni Križ - Općinsko društvo Crvenog križa Gračac, a partneri na projektu su, Općina Gračac te Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Zadar te Općina Pašman. Projekt je ukupne vrijednosti 492.778,75 kuna kuna.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljima, pružila je svoju stručnu i tehničku podršku u pripremi projekata. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poslijednja izmjena dana 13.12.2022