15:19:05 | 04.11.2021

Općini Polača za vanjsko športsko igralište odobreno 715.662,50 kuna

Općini Polača za projekt "Vanjsko športsko igralište za više športova" odobreno je 715.662,50 kuna.

Provedbom projektnih aktivnosti „Izgradnja i opremanja multifunkcionalnog sportskog igrališta” doći će do značajnog unaprjeđenja sportsko - društvene infrastrukture u Polači. Poboljšat će se životni uvjeti (naročito mlađoj populaciji) u Polači kao ruralnoj sredini te će se povećati atraktivnost sela kao i njegov razvojni potencijal za druge aktivnosti. Ovim projektom Polača dobiva sadržajan prostor, siguran za djecu i odrasle.

Projektom će se značajno unaprijediti životni uvjeti cjelokupne populacije kako naselja Polača, tako i cjelokupne Općine. Atraktivnost samoga mjesta, kao i nivo razvoja sportske i društvene infrastrukture će se podići na visoku razinu. Općina Polača će, kao ciljana skupina zahvaćena ovim projektom, osnažiti svoje razvojne potencijale te osigurati svim stanovnicima Općine sadržaj visokih standarda kvalitete. Posebno valja istaknuti značaj projekta za mlađu populaciju koja će znatan dio svojih potreba za rekreacijom moći ostvariti na igralištu.

Projekt je prijavljen u sklopu Operacije 7.4.1. LRS LAG Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Trajanje provedbe projekta je 9 mjeseci.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je projekt. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poslijednja izmjena dana 04.11.2021
Označeno u