07:57:33 | 26.10.2021

Info dan projekta AdriaClim i prezentacija inovativnog modela „Aquaweb“

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta AdriaClim – „Climate change information, monitoring and management tools for adaptation strategies in Adriatic coastal areas“ organizira drugi info dan koji će se održati u petak 29. listopada 2021. s početkom u 11:00 sati na Sveučilišnom poljoprivrednom dobru Baštica.

Na Info danu prezentirat će se izrađeno i postavljeno inovativno rješenje za sakupljanje vode iz vlage u zraku „Aquaweb“, prvo takvo u Hrvatskoj.

Uz Agenciju ZADRA NOVA, partneri iz Hrvatske su Institut Ruđer Bošković, Institut za oceanografiju i ribarstvo Split, Dubrovačko – neretvanska županija, Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije te Istarska županija.

Agencija ZADRA NOVA partner je u projektu AdriaClim koji okuplja ukupno osamnaest partnera iz Jadranskih regija Hrvatske i Italije, a glavni cilj mu je razvoj sustava praćenja i prilagodba klimatskim promjenama. Projektne aktivnosti uključuju izradu planova za prilagodbu klimatskim promjenama, unaprjeđivanje postojećih sustava praćenja klimatskih promjena te uspostava Transnacionalnog savjetodavnog tijela. Agencija ZADRA NOVA uz postavljanje „Aquaweba“ u sklopu projekta nabavlja i kamion cisternu kako bi se u ljetnim mjesecima sušna područja mogla snabdijevati pitkom vodom. Projekt ukupne vrijednosti 8.823.415,00 eura EUR provodi se od 1. siječnja 2020. godine do 31. prosinca 2022. godine u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

Poslijednja izmjena dana 26.10.2021