08:17:23 | 28.09.2021

Specifičnosti u provedbi postupaka javne nabave na projektima financiranim iz sredstava Europske unije

U sklopu provedbe projekta ”ZADRA NOVA ZA VAS” 27. rujna 2021. godine održana je  radionica ''Specifičnosti u provedbi postupaka javne nabave na projektima financiranim iz sredstava Europske unije''.

To je još jedna u nizu radionica koja je organizirana s ciljem jačanja kapaciteta djelatnika Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Na radionici su djelatnici mogli čuti o zakonodavnom i institucionalnom okviru sustava javne nabave na projektima financiranim iz sredstava EU, načelima javne nabave i primjeni u praksi te o kršenju načela javne nabave.

Cilj projekta je povećanje korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora ZADRA NOVE te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata te jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata.

Provedba projekta ”ZADRA NOVA ZA VAS” započela je 1. svibnja 2019. godine, a trajat će do 31. prosinca 2023. godine. Projekt je sufinanciran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 33.050.497,28 kuna, a bespovratna sredstva iznose 28.092.922,67 kuna.