08:28:18 | 02.07.2021

Kroz EU projekt „Moje zdravo dijete“ zdravstveni djelatnici učili o prehrani djece

Od 28. do 30. lipnja 2021. godine, u sklopu provedbe projekta „Moje zdravo dijete“ održane su radionice za zdravstvene djelatnike u području prehrane djece.

Projekt „Moje zdravo dijete“ provodi Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije u partnerstvu sa Domom zdravlja Zadarske županije. Cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti kroz niz aktivnosti usmjerenih unapređenju znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova u svrhu promicanja zdravih navika i zdravlja već od najranije dobi  s fokusom na prehranu kod djece i adolescenata.

Radionice/tečaj, namijenjene liječnicima, medicinskim sestrama, psiholozima i nutricionistima koji rade u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti na području Zadarske županije, hibridnom obliku (fizički i video prijenos). Predavačice su bile dr. sc. Tena Niseteo, dipl. ing. iz Klinike za dječje bolesti Zagreb; Dora Bučan Nenadić, mag. nutr. iz Kliničkog bolničkog centra Split; dr.sc. Sara Sila, mag. nutr. iz Klinike za dječje bolesti Zagreb te Tihana Koren, prof. psih. iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Projekt „Moje zdravo dijete“ odobren je u okviru otvorenog poziva Ministarstva zdravstva „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza 1“ i provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. s ciljem povećanja znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Republike Hrvatske, ukupne vrijednosti 972.719,91 HRK uz 100% EU sufinanciranjem iz Europskog socijalnog fonda.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator u suradnji s prijaviteljem i partnerom je pripremila projekt te sudjeluje i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelja. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, iz europskog fonda za regionalni razvoj.