07:44:15 | 01.07.2021

Za djelatnike Agencije ZADRA NOVA održana radionica "Računovodstveno i financijsko praćenje EU projekata"

U sklopu provedbe projekta ”ZADRA NOVA ZA VAS” dana 29. i 30. lipnja 2021. godine održana je radionica ''Računovodstveno i financijsko praćenje EU projekata''. To je još jedna u nizu radionica koja je organizirana s ciljem jačanja kapaciteta djelatnika Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Na radionici su djelatnici mogli čuti o sljedećim temama: računovodstveni standardi i principi računovodstvenog praćenja kod proračunskih i izvanproračunskih korisnika, upute, naputci i nalozi Ministarstva; knjiženja projekata kroz praktične primjere iz prakse; metoda standardne veličine jediničnog troška; revizija EU projekata; financijsko upravljanje tijekom novčanih sredstava, alati za izračun transfera sredstava, izrada plana tijeka trošenja sredstava proračuna; obveze izvještavanja, nadzor provedbe projekta – tehničke i financijske provjere; izrada financijskog izvještaja projekta.

Provedba projekta ”ZADRA NOVA ZA VAS” je započela 1. svibnja 2019. godine, a trajat će do 31. prosinca 2023. godine. Projekt je sufinanciran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 33.050.497,28 kuna, a bespovratna sredstva iznose 28.092.922,67 kuna.

Cilj projekta je povećanje korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora ZADRA NOVE te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata te jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata.

 

Poslijednja izmjena dana 01.07.2021