08:09:33 | 29.06.2021

Općini Polača 715.662,50 kuna za projekt „Vanjsko športsko igralište za više športova“

Za provedbu projekta „Vanjsko športsko igralište za više športova“ Općine Polača, prijavljenog na natječaj LAG Laura u okviru Mjere 8. Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljenih usluga“ odobreno je bespovratnih 715.662,50 kuna.

Provedbom projekta „Vanjsko športsko igralište za više športova“ značajno će se unaprijediti životni uvjeti cjelokupne populacije kako naselja Donja Jagodnja tako i cjelokupne Općine. Atraktivnost samog mjesta, kao i nivo razvoja sportske i društvene infrastrukture, podići će se na visoku razinu. Općina Polača će osnažiti svoje razvojne potencijale te osigurati svim stanovnicima Općine i naselja Donja Jagodnja sadržaj visokih standarda kvalitete. Posebno valja istaknuti značaj projekta za mlađu populaciju koja će znatan dio svojih potreba za rekreacijom moći ostvariti na predmetnom igralištu.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je projekt. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.