10:04:33 | 19.05.2021

Održana posljednja radionica u procesu izrade Plana razvoja športa Zadarske županije

U utorak 18. svibnja 2021. godine, s početkom u 12.00 sati, održana je posljednja radionica u svrhu izrade Plana razvoja športa Zadarske županije, sektorskog akta koji će biti dodatak Planu razvoja Zadarske županije za razdoblje 2021.-2027. godine. Proces izrade, kao regionalni koordinator, rukovodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

„Razvoj športa jedan je od strateških prioriteta razvojnih smjerova Zadarske županije i upravo je to jedan od razloga zašto izrađujemo ovaj dokument. Metodologija koju smo slijedili u izradi ovoga akta definirana je Zakonom o sustavu strateškog planiranja te njegovim podzakonskim aktima, a detaljnije je opisana priručnikom koji je za izrađivače pripremilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Ovo je važan iskorak Zadarske županije kada je u pitanju razvoj športa jer je ovo prvi put da se izrađuje jedan ovakav dokument koji će strateški usmjeriti šport na području Zadarske županije.“ - istaknula je Lucija Katalinić, savjetnica u Agenciji ZADRA NOVA prilikom otvaranja radne skupine.

Sve prisutne pozdravio je i Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odgoja za obrazovanje, kulturu i šport, osvrnuvši se na sve ono bitno što je županija radila i još radi u svrhu razvoja športa na svome području.

„Šport Zadarske županije treba odgovarati svim njezinim građanima, ali i činiti je prepoznatljivom po učinkovitom sustavu i vrhunskim športskim rezultatima, što je ujedno i vizija koja je proizašla iz procesa kontinuiranog rada na ovom dokumentu.“ – poručio je pročelnik Šimunić.

Pregled intervencijske logike, koja je i bila tema radionice, izložio je doc.dr.sc. Dario Škegro, profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prolazeći kroz posebne ciljeve i definirane pokazatelje postavljene su mjere kojima će se dalje usmjeravati i razvijati šport u Zadarskoj županiji.

Idući korak u procesu izrade Plana razvoja športa je definiranje Akcijskog plana kojim će se razraditi konkretni projekti kojima će se razvijati šport na području Zadarske županije.