13:50:36 | 28.04.2021

Održana početna konferencija projekta „Ispunite svoju zlatnu dob“

Početna konferencija projekta „Ispunite svoju zlatnu dob“, u organizaciji Općine Poličnik,  održana je 28. travnja 2021. godine u 10 sati u Centru za razvoji i edukaciju Poličnik.

Okupljenima su se obratili načelnik Općine Poličnik Davor Lončar te ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković. Uz predstavnike korisnika projekta Općinu Poličnik, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici projektnih partnera Grada Nina, Općina Bibinje, Preko, Ražanac, Zemunik Donji, Galovac, Lokalne akcijske grupe Mareta te predstavnici HVIDR-e.

Načelnik Lončar istaknuo je važnost projekta te se zahvalio Agenciji ZADRA NOVA na pomoći i podršci.

Ravnateljica Dujmović Vuković je pak kazala kako je „rad na povećanju socijalne uključenosti i povećanju zapošljivosti ranjivih skupina na nama svima. Suradnjom i partnerstvom pruža se podrška i pomoć, što pokazuju i projekti financirani EU sredstvima.“

Projektom "Ispunite svoju zlatnu dob" stvara se mreža unaprijeđenih socijalnih usluga za pripadnike ranjivih skupina kako bi se povećala njihova socijalna uključenost i omogućila lakša zapošljivost na području UP Zadra. Općina Poličnik će u suradnji s projektnim partnerima razviti socijalne usluge i programe za nezaposlene, stare i mlade te osobe s invaliditetom. Provedbom projekta nabavit će se tri hibridna vozila te će se zaposliti i educirati 6 dugotrajno nezaposlenih osoba iz ciljane skupine za rad kao socijalni asistent. Također, provodit će se i aktivnosti vezane uz unaprjeđenje kvalitete te razvoja i širenja socijalnih usluga i programa za aktivno socijalno uključivanje i povećanje zapošljivosti ranjivih skupina: radionice osnaživanja osoba s invaliditetom, sportske i kreativne radionice i dr.

Projekt je prijavljen na Poziv Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski brod, Split, Zadar i Zagreb“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.884.267,80,  a njegova provedba trajat će dvije godine.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, kao regionalni koordinator, bila je tehnička pomoć u pripremi projekta te je stupanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i nadalje tehnička pomoć tijekom provedbe projekta. Angažman djelatnika Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelja i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Označeno u