08:43:17 | 23.04.2021

MADE IN-LAND: Turistički razvoj zaleđa

U sklopu projekta MADE IN-LAND- MAnagement and DEvelopment of INLANDs, održan je u četvrtak 22. travnja 2021. godine peti projektni sastanak kojemu je domaćin bila Agencija za ruralni razvoj Istre AZRRI.

Sastanak je dijelom organiziran uživo uz sudjelovanje hrvatskih partnera, dok je dio talijanskih partnera sudjelovao online zbog epidemiološke situacije. Glavna tema sastanka bila su pitanja vezana uz provedbu projektnih aktivnosti po radnim paketima, a održana je i kvalitetna i opsežna rasprava nakon završenih prezentacija. Dogovorene su ideje i prijedlozi za daljnji rad kako bi se poboljšala kvaliteta i uspjeh provedbe projekta.

Cilj projekta MADE IN-LAND je zaštita i valorizacija neiskorištenih prirodnih i kulturnih potencijala kontinentalnih dijelova partnerskih regija. Projektne aktivnosti uključivat će lokalne zajednice na području zaleđa i obale, u suradnji s kojima će se razviti teritorijalni brend, a kroz zajedničke marketing planove i IT alate promovirat će se materijalna i nematerijalna kulturna i prirodna baština. Aktivnosti projekta - suradnja s lokalnim dionicima kroz okupljanje Lokalnih odbora, izrada prekogranične Strategije za održivi ekonomski i teritorijalni razvoj zaleđa i Akcijskog Plana, razvoj i provedba 3 Pilot aktivnosti (Eko muzeji, Informacijski centri, Brend), kapitalizacija projektnih postignuća kroz edukacije i radionice te općenite aktivnosti upravljanja projektom i komunikacije projektnih aktivnosti.

Osim ZADRE NOVE, partneri na projektu, s hrvatske strane, su i Sveučilište u Zadru te Agencija za ruralni razvoj Istre ltd. Pazin, dok s talijanske strane u projektu sudjeluje još sedam partnerskih institucija iz područja obrazovanja, zaštite kulturne i prirodne baštine, jedinica regionalne (područne) i lokalne samouprave te civilnog sektora.

Sredstva za financiranje projektom predviđenih aktivnosti osigurana su kroz Program prekogranične suradnje Interreg Italija- Hrvatska 2014.-2020. Trajanje provedbe projekta je 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta 2.814.830,00 eura, s EU financiranjem u iznosu od 2.392.605,50 eura (85%), a ukupna sredstva ZADRE NOVE iznose 261.576,75 eura.

 
 

 

 

Poslijednja izmjena dana 30.08.2021