08:15:27 | 17.03.2021

Državni tajnik Erlić uručio 18 ugovora u Zadarskoj županiji

Državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić jučer je uručio ugovore vrijedne preko 13 milijuna kuna korisnicima s područja Zadarske županije

Riječ je o ugovorima iz Programa podrške regionalnom razvoju 2021., Programa podrške brdsko-planinskim područjima 2021. i Programa održivog razvoja lokalne zajednice 2021.

Prilikom dodjele ugovora u Zadru državni tajnik Šime Erlić istaknuo je sljedeće.

„Cilj je da zajedničkim sredstvima razvijamo grad. Ovim ugovorom zaključili smo ITU alokaciju iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija, te je 173,5 milijuna kuna povučeno za urbani razvoj grada“, rekao je državni tajnik Erlić.

„Zadar je postao jedan od prvih gradova koji je to ugovorio i sada treba na najbolji način realizirati projekte do 2023. godine. Zanimljivo je da je Centar za mlade bio prvi potpisan ugovor iz ITU mehanizma, na istom ovom mjestu, a ovaj današnji, uređenje okoliša je posljednji kojim ćemo zaokružiti cjelinu i dobiti novo uređenje proširenog centra grada“, naglasio je državni tajnik Erlić.

Tom prilikom, gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić izjavio je kako se vidi racionalnost prilikom odabira projekata.

„Iz ovih projekata vidi se kako Grad ciljano i promišljeno radi. Završavamo centar Mocire, a uz njega i dva vezana projekta. Jedan je Podrška razvoju rane intervencije na području Zadra i Zadarske županije, a drugi ovaj današnji, Inclusive Play. Tako ćemo dobiti mobilni tim stručne pomoći za djecu s poteškoćama, a i novi pristup terapiji kroz izgradnju multisenzorskog igrališta u Vruljici.  Vezano uz Centar za mlade, dovršili smo i projekt ZadrugArt, kroz koji smo uspostavili međusektorsku suradnju kod donošenja politika od važnosti za razvoj kulture Grada“, istaknuo je gradonačelnik Dukić.

Župan Longin najavio da će kompleks bivše vojarne u kojoj je smješten Centar za mlade kroz skoro vrijeme postati domom Zadarske županije i njezinih ustanova.

„Drugim riječima, postajemo susjedi i stoga me osobito veseli da će izgled ovoga sad već desetljećima zapuštenog okoliša uskoro postati jednako lijepim kao i sama zgrada. Stoga upućujem čestitku gradonačelniku Dukiću i njegovim suradnicima na kvalitetno pripremljenom projektu, a svakako moram pohvaliti i ovdje nazočnog državnog tajnika Šimu Erlića, koji je i sam bio značajan kotačić u razvojnim projektima na području Grada Zadra“, poručio je Longin dodavši da se Zadar i Zadarska županija grade i razvijaju zahvaljujući viziji, strateškom planiranju i kontinuitetu, ali i zahvaljujući dobroj suradnji lokalne i regionalne razine s Vladom RH.

Više pročitajte ovdje