08:18:42 | 10.03.2021

Odabrane škole za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“

Povjerenstvo za odabir prijava na Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“ predložilo je 10 srednjih škola s područja Republike Hrvatske za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“  koji će se provoditi u školskoj godini 2020./2021.

Škole odabrane za sudjelovanje u Projektu sudjelovat će u provedbi interdisciplinarnog obrazovnog programa koji za cilj ima promicanje građanskog praćenja javnih financija kroz korištenje otvorenih podataka i informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Glavni cilj Projekta je upoznavanja učenika i učenica s kohezijskom politikom Europske unije.
Temeljem Javnog poziva i prijedloga Povjerenstva za odabir prijava, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijela je odluku kojom odobrava uključivanje u projekt „U školi otvorene kohezije, ASOC” sljedećih srednjih škola:
 

OSTVARENI REZULTAT ŽUPANIJA NAZIV SREDNJE ŠKOLE
1. Dubrovačko-neretvanska Srednja poljoprivredna i tehnička škola
2. Splitsko-dalmatinska IV. gimnazija 'Marko Marulić'
3. Virovitičko-podravska Srednja škola Stjepana Sulimanca
4. Grad Zagreb Druga ekonomska škola
5. Istarska Gimnazija Pula
6. Međimurska Ekonomska i trgovačka škola Čakovec
7. Osječko-baranjska Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice
8. Brodsko-posavska Gimnazija 'Matija Mesić'
9. Sisačko-moslavačka Glazbena škola Frana Lhotke
10. Zadarska Gimnazija Vladimira Nazora


Projekt će započeti uvodnom konferencijom, nakon koje će se održati niz mrežnih edukacija za voditelje i voditeljice projekta. Uz pomoć mentorske podrške nastavnika/ca i lokalnih stručnjaka, učenici će odabrati jedan projekt u njihovoj zajednici koji je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije, a svoje će istraživanje projekta predstaviti kroz kreativni rad.

Ovim projektom učenici diljem Hrvatske imat će prilike pobliže upoznati kohezijsku politiku, fondove Europske unije i kako oni mijenjaju Hrvatsku te u svojim lokalnim zajednicama potaknuti praćenje korištenja javnih financija.

Više pročitajte ovdje