10:25:50 | 26.02.2021

Održana radionica Lokalnog Odbora u sklopu projekta MADE IN-LAND

Dana 24. veljače 2021. godine u sklopu projekta MADE IN-LAND održana je radionica Lokalnog Odbora vezano uz Plan razvoja Pilot Aktivnosti koja je predviđena projekta. Pilot aktivnost odnosi se na razvoj teritorijalnog brenda zadarskog zaleđa te uspostavu inovativnog IT alata za promociju zaleđa i prikupljanje i obradu podataka o preferencijama turističkih posjetitelja.

U početnom izlaganju, mr.sc Josip Matassi okupljenima je predstavio razvijeni tematski koncept "Potraga za petim elementom" koji podrazumijeva interpretaciju kulturnih i prirodnih dobara, gastronomske ponude zaobalja na zanimljiv i inovativan način. Kulturna i prirodna dobra te gastronomska ponuda bit će interpretirana putem 4 elementa: zemlja kao simbol obilja i tradicije rada u zaobalju, voda kao simbol duhovnosti i pročišćenja, zrak kao simbol komunikacije, inteligencije i raznolikosti, a ponajprije kao temelj za gastronomske delicije poput pršuta te vatre kao simbola stvaranja, energije i strasti. Iskusivši sva četiri elementa, turistički posjetitelji pronalaze peti element koji se odnosi na pozitivno turističko iskustvo te ljubav prema zaobalju.

U nastavku radionice predstavljen je plan za izradu web platforme za promociju zaobalja te plan za razvoj sustava pametnih kartica uz promotivni katalog. Okupljeni dionici izrazili su snažnu podršku razvoju i provedbi Pilot aktivnosti te su dali savjete i sugestije kako bi provedba Pilot aktivnosti bila u kladu s potrebama lokalne zajednice.

Projekt okuplja ukupno devet partnera iz Jadranskih regija Hrvatske i Italije, a glavni cilj mu je zaštita i valorizacija neiskorištenih prirodnih i kulturnih potencijala kontinentalnih dijelova partnerskih regija. Projektne aktivnosti uključuju lokalne zajednice na području zaleđa i obale, u suradnji s kojima će se razviti teritorijalni brend, a kroz zajedničke marketing planove i IT alate promovirat će se materijalna i nematerijalna kulturna i prirodna baština. Projekt se provodi od 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2021. godine u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

 

Poslijednja izmjena dana 26.02.2021