14:55:38 | 24.11.2020

Otvorena šetnica na Muraju

Povodom završetka parternog uređenja Bedema zadarskih pobuna, u okviru projekta „Zadar baštini – integrirani kulturni program grada Zadra 2020.“, gradonačelnik Grada Zadra, s uzvanicima i suradnicima predstavio je javnosti novu šetnicu. Na otvorenju su nazočili  i predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić, izaslanik ministrice kulture Igor Miletić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, državni tajnik Šime Erlić, župan Božidar Longin i ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković.

Iako je planirani svečani program otvaranja šetnice zbog epidemiološke situacije odgođen, građani će moći razgledati dvije izložbe postavljenje za ovu prigodu. Na bastionu sv. Roka  postavljena je izložba fotografija Ante Brkana „INTRA MUROS“ koju je priredila Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar te izložba „Rezultati arheološkog nadzora i istraživanja bedema prije projekta obnove“ koju su pripremili djelatnici Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru i tvrtke Arheolog d.o.o.

Uređenje bedema sufinancirano je iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, a vrijedno ukupno  24 milijuna kuna s PDV-om. Uređenje bedema dio je projekta „Integrirani kulturni program grada Zadra 2020 – ZADAR BAŠTINI“ koji još uključuje i rekonstrukciju Providurove palače.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pripremila je i prijavila projekt te je uz Narodni muzej Zadar, Turističku zajednicu Grada Zadra i Sveučilište u Zadru partner na projektu, dok je Grad Zadar nositelj.

Poslijednja izmjena dana 24.11.2020