14:28:46 | 28.09.2020

Održane fokus grupe za utvrđivanje razvojnih potreba i potencijala Zadarske županije!

S ciljem utvrđivanja srednjoročnih razvojnih potreba i potencijala Zadarske županije u okviru procesa izrade Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027. od 21. do 25. rujna 2020. godine održano je 12 sastanaka fokus grupa u multimedijalnoj dvorani Centra za razvoj i edukaciju Poličnik.

Fokus grupe podijeljene su prema sljedećim tematskim područjima:  „Demografija i socijalne politike“, „Zdravlje i kvaliteta života“, „Promet i mobilnost“, „Odgoj i obrazovanje“, „Kultura i kreativne industrije“, „Sigurnost“, „Gospodarstvo i razvoj poduzetništva“, „Hrana i bioekonomija“, „Energija i održivi okoliš“, „Tehnološki razvoj, digitalno društvo i inovacije“, „Turizam“ te „Teritorijalni razvoj i institucionalno upravljanje“. Uz ključne dionike iz navedenih tematskih područja, u proces su bili uključeni djelatnici Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Edita Bilaver Galinec iz tvrtke BILAVER savjetovanje d.o.o.

Nakon obrade zaključaka fokus grupa, Agencija ZADRA NOVA u svrhu izrade Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027. održat će i radne skupine, koje će zajedno s rezultatima fokus grupa doprinijeti definiranju vizije, ciljeva i prioriteta, ali i konkretiziranju projekata koji će svoje mjesto pronaći u ovome Planu.

 

Poslijednja izmjena dana 28.09.2020