12:30:25 | 03.07.2020

Potpisani ugovori vrijedni 76 milijuna kuna za projekte Strukovne i Medicinske škole

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uručila je danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava ravnateljima dvaju zadarskih regionalnih centara kompetentnosti – Davoru Vidakoviću i Tihomiru Tomčiću.

Naime, Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar za projekt „MEDICINSKA+: Unaprjeđenje rada Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“ odobren je bespovratni iznos od 43.232.316,541 HRK, a Strukovnoj školi Vice Vlatkovića za projekt „Budi spreman i kompetentan!“ odobren je bespovratni iznos od 33.693.182,17 HRK.

Projekti su odobreni u sklopu Poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“ iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Strukovna škola projekt će provesti u suradnji s 12 projektnih partnera dok će Medicinska škola projekt provesti u suradnji s 13 partnera. Cilj projekata je uspostava programskih i kadrovskih uvjeta u regionalnim centrima kompetentnosti koji će učenicima i odraslim polaznicima strukovnog obrazovanja unaprijediti mogućnosti za učenje temeljeno na radu.

U pratnji ravnatelja, na potpisu ugovora bio je predstavnik osnivača obje škole, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić te predstavnici Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Agencija ZADRA NOVA je u suradnji s prijaviteljima pripremila i prijavila četiri projekta za škole RCK te će sudjelovati i u njihovoj provedbi. Angažman Agencije na ovim projektima omogućava projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ranije je kroz Poziv „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ odobren iznos od 29.924.449,48 HRK za projekt Strukovne škole Vice Vlatkovića i 30 milijuna kuna za projekt Medicinske škole Ante Kuzmanića.

 

Poslijednja izmjena dana 23.09.2020
Označeno u