10:28:40 | 20.03.2020

Mjere za pomoć korisnicima EU potpora iz Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali

Vlada Republike Hrvatske je, na svojoj sjednici od 17. ožujka 2020. godine, donijela paket mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa (COVID-19). Od 63 mjera, tri se izravno odnose na stanje i nastavak rada korisnika EU potpora iz Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali i slijedom navedenog, projekata sufinanciranih u sklopu programa ESF-a:

  • omogućavanje korisnicima EU potpora mogućnosti privremene obustave ili odgode provedbe projekata, odgodu plaćanja povrata i uvažiti smanjeno ostvarenje planiranih indikatora na projektima uslijed objektivnih novonastalih okolnosti.
  • bezuvjetno produljenje trajanja projekta od tri mjeseca – za sve projekte sufinancirane iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali koji su u provedbi i s rokom završetka u mjesecima ožujak, travanj i svibanj 2020. godine.
  • potvrđivanje 75% potraživanih izdataka iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali kroz Zahtjev za plaćanje, a ostalih 25% po provedenoj kontroli ispravnosti izdataka u predmetnoj nabavi radova/roba i/ili usluga i donošenju odluke o ne/postojanju nepravilnosti kao temelja za zadržavanje 25% iznosa.

Odluka Ministarstva rada i mirovinskog sustava kao Upravljačkog tijela OP Učinkoviti ljudski potencijali dostupna je na poveznici.

Vlada RH je u svrhu praćenja i pravodobnog te točnog informiranja građanstva o epidemiji i tijeku nastojanja za njeno suzbijanje te nastojanjima da se smanje negativni učinci na gospodarstvo i društvo uopće, pokrenula mrežnu stranicu naslova www.koronavirus.hr koje pružaju najtočnije i pravodobne informacije o svim zbivanjima vezanim uz epidemiju. Svih 63 mjera kao i mnoge druge korisne informacije i vijesti možete pronaći na istoj adresi.

Poslijednja izmjena dana 27.03.2020
Označeno u