16:36:19 | 25.11.2019

Budući poduzetnici prihvatili se izazova - započeo Zadar Youth Challenge

Započeo je  Zadar Youth Challenge, dvodnevno događanje usmjereno nezaposlenim mladima u dobi od 18 do 30 godina.

Uz mentore i predavače sudionici će intenzivno raditi na razvijanje poduzetničke ideje kroz timski rad i kombiniranje tri ključne riječi. Radeći u grupama, 20 mladih oblikuje svoje ideje za izlazak iz nezaposlenosti. Ideje će biti prezentirane pred javnošću i stručnim žirijem, a najbolja će biti i nagrađena. Prilika im je to ujedno za povezivanje s vršnjacima, umrežavanje s postojećim poduzetnicima i tvrtkama te ostvarivanje kontakta s drugim kreativnim pojedincima.

Zadar Youth Challenge  jedna je od brojnih aktivnosti projekta "SOS – Surađuj i ostvari sebe".

Prošlog tjedna su održane četverodnevne radionice namijenjene budućim poduzetnicima koje će pomoći zainteresiranima u pripremi za natječaj za dodjelu financijskih potpora poduzetnicima početnicima. Radionice su bile oblikovane za buduće poduzetnike koji nemaju prethodnih znanja o poduzetništvu. Cilj radionica je bio pripremiti i informirati buduće poduzetnike o tome kako uklopiti svoje poslovne ideje u realne okvire, jasno sagledati poslovne prilike, te usmjeriti i voditi poslovne aktivnosti i troškove. Radionice su održavane u prostoru zadarskog COIN-a od 18. do 21. studenoga 2019. godine.

Sudionici su naučili više o osnovama poduzetništva, o pokretanju poslovanja i marketingu zatim o financijskom poslovanju i izradi poslovnog plana. Radni primjerak svog poslovnog plana potom su prezentirali kako bi „simulirali“ situaciju prije one stvarne koja čeka sve buduće poduzetnike u potrazi za financijskom podrškom za pokretanje njihova posla.

Nadolazeća aktivnost projekta je objava javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje u iznosu do 71.000,00 kuna.

Projekt SOS - Surađuj i ostvari sebe provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt SOS je u 100% iznosu  financiran iz „Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020" Europskog socijalnog fonda  kroz natječaj „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III", ukupna vrijednost mu je 1.925.833,68 HRK.

Označeno u