14:36:23 | 16.10.2019

Projektom ZADRA NOVA ZA VAS do povećanja korištenja sredstava iz EU fondova

U okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritetne osi 10: Tehnička pomoć, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je 30. listopada 2018. godine putem portala eFondovi u izravnom postupku dodjele uputilo unaprijed određenim prijaviteljima Poziv za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora, referentna oznaka: KK.10.1.3.03.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA prijavila je 20. svibnja 2019. godine projekt ZADRA NOVA ZA VAS na Poziv za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora. Potom je 28. lipnja 2019. zaprimljena Odluka o financiranju projekta.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta  je 33.050.497,28 kuna, a bespovratna sredstva iznose 28.092.922,67 kuna.

Provedba projekta započela je 1. svibnja 2019. godine, a završava 31. prosinca 2023. godine.

Svrha projekta je povećati korištenje dostupnih sredstava iz EU fondova kroz pružanje potpore javnopravnim tijelima i javnim ustanovama s područja Zadarske županije kojima su osnivači Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za adekvatno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava iz EU fondova. Projektom će se dodatno osnažiti i unaprijediti kapaciteti djelatnica i djelatnika ZADRA NOVE.

Cilj projekta je povećanje korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora ZADRA NOVE te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata i jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata.

Očekivani rezultat projekta koji glasi: ''Unaprijeđeni kapaciteti korisnika za pripremu i provedbu EU projekata i kapaciteti ZADRA NOVE za kvalitetno pružanje podrške krajnjim korisnicima'', ostvarit će se po završetku provedbe.

Kontakt osobe za više informacija o projektu: Marija Dušević (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) i Marija Bosnić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Označeno u