16:10:47 | 03.04.2017

Završna konferencija projekta CB GREEN

U petak 24.3.2017. godine u Neumu je održana završna konferencija projekta „CB-GREEN – Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje. Predstavnicima lokalnih samouprava, javnih institucija i medija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske obratili su se predstavnici donatora Massimo Mina,  šef Operativnog odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju u Delegaciji Europske unije u BiH,  te predstavnici projektnih partnera. Prezentirani su glavni rezultati dvogodišnjeg projekta kao i dugoročni efekti koje će donijeti implementacija projekta.

Projekt „CB-GREEN – Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje“ ukupne vrijednosti 499.066,54 EUR financirala je EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013. Projekt je uspješno je provelo 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Republike Hrvatske i Bosne Hercegovine a provodio se od 1. 4. 2015. do 31.3. 2017.

Cilj projekta „CB-GREEN“ bio je zaštititi i očuvati okoliš te potaknuti uporabu održivih izvora energije u Zadarskoj županiji i Hercegovačko-neretvanskom kantonu kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti i uporabi sustava koji koriste obnovljive izvore energije u javnom sektoru.

U sklopu projekta CB-GREEN izvršena je rekonstrukcija javne rasvjete u Perivoju kraljice Jelene Madijevke i Perivoju Vladimira Nazora. Osim toga izrađeni su akcijski planovi/programi energetske efikasnosti za grad Zadar, općinu Neum i grad Mostar, formirana je Mreža projektnih ideja u području energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Zadarskoj županiji i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, uspostavljeni su EE timovi i EE info pultovi u općini Neum i Gradu Mostaru, implementirane su nove EE tehnologije u općini Neum putem zamjene i postavljanja novih rasvjetnih tijela, održane su edukacijske radionice za strukture javne uprave i provedena je promotivna kampanja na podizanju svijesti o energetskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša.

Građani i dalje mogu dobiti sve relevantne informacije o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije kao i o uz to vezanim nacionalnim regulativama i lokalnim politikama slanjem upita na e-mail adrese EE info deska:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

http://www.cb-green.eu/hr

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019