16:10:45 | 04.04.2017

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pružila podršku Zadarskoj županiji u prijavi projekta vrijednog 700.000 kuna za uključivanje mladih u kulturne i umjetničke aktivnosti

Projektni prijedlog pod nazivom „COOLturizacija – Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti“ predan je 31. ožujka 2017. godine na natječaj Umjetnost i kultura za mlade u sklopu Europskog socijalnog fonda.

Prijavitelj ovog 700.000,00 kuna vrijednog projekta je Zadarska županija, a partneri su Kazalište lutaka Zadar i Narodni muzej Zadar. Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 10 mjeseci, a glavne aktivnosti odnose se na osmišljavanje i provedbu kazališnog i likovnog projekta unutar kojih će mladi izraditi i izvesti vlastitu kazališnu predstavu te će osmisliti i kreirati umjetnička djela.

Projektom, koji je pripremljen uz tehničku podršku Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, poboljšat će se pristup mladih kulturno umjetničkim sadržajima u geografski izoliranim i slabije razvijenim područjima ZŽ. Kroz edukacije i praktični rad, mladi će steći znanja i razviti određene vještine u području kulture i umjetnosti,  što će doprinijeti njihovoj boljoj socijalnoj uključenosti. Ciljne skupine projekta čini 20 učenika u dobi od 15 do 18 godina iz srednje škole Obrovac i 10 učenika iste dobi iz srednje škole Gračac.

 

 

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019