16:10:14 | 27.04.2017

ZADRA NOVA predstavila pilot projekt u sklopu projekta Urban Green Belts međunarodnim partnerima na sastanku u Mariboru

Nakon gotovo godinu dana provedbe projekta održan je i treći po redu sastanak svih partnera na transnacionalnom projektu Urban Green Belts financiranom iz Interreg Central Europe programa u periodu od 19. do 21. travnja. Sastanku održanom u Mariboru nazočili su predstavnici svih partnera  iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Poljske, Italije, Češke i Hrvatske.

ZADRA NOVA ovom prilikom je predstavila pilot projekt izrade Zelenog katastra u Zadru čiji je realizator tvrtka Nasadi kao vanjski stručnjak projekta. S obzirom da se na projektu tijesno surađuje sa partnerima iz Austrije i Italije koji imaju dugogodišnje iskustvo u primjeni katastra zelenila, ovakvi sastanci su idealna prilika da se prenese znanje i prouče njihova iskustva.

Osim predstavljanja pilot projekta dogovoreni su temelji za razvoj triju pametnih modela upravljanja zelenim površinama kroz uspostavu GIS sustava, uključivanje šire javnosti u proces donošenja odluka i bolju koordinaciju nadležnih tijela. Riječ je o modelima koji će biti objedinjeni u priručnik i smjernice kako bi olakšali proces donošenja odluka vezano za upravljanje zelenim površinama.

Spomenuti sastanak bio je idealna prilika da se napravi pregled stanja i uspješnost realizacije zadanih ciljeva u proteklih šest mjeseci te da se naprave smjernice za sljedećih šest mjeseci.

Prva godina provedbe projekta ocijenjena je vrlo uspješnom za ZADRU NOVU  s obzirom da su ostvareni svi do sada planirani ciljevi u skladu sa predviđenim budžetom što je i potvrđeno rezultatima prvog izvještaja kontroliranog od strane Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019