16:09:53 | 31.05.2017

Provedba projekata financiranih iz ESI fondova od strane javnih tijela

Kako provoditi projekt financiran iz ESI fondova bila je tema zadnje ovogodišnje radionice koju je organizirala Agencija za razvoj Zadarske županije 29. i 30. svibnja 2017. godine. Radionica je organizirana u sklopu projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije” i bila je namijenjena predstavnicima lokalne (regionalne) samouprave i javnopravnim tijelima sa područja Zadarske županije.

Na radionici su polaznici mogli čuti o temama kao što su planiranje provedbe aktivnosti u projektu, raspodjela posla u provedbi projekta, planiranje rada projektnog tima, financijsko upravljanje tijekom novčanih sredstava, izrada izvještaja o napretku projekta te o upravljanju promjenama u projektu.

Ukupna vrijednost projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije” u okviru kojeg se organiziraju radionice je 1.499.968,18 kuna, a bespovratna sredstva iznose 1.274.972,95 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provedba projekta je započela 1. listopada 2016. godine, a završava 31. ožujka 2019. godine. Cilj projekta je povećanje korištenja sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVE te sustavnom podrškom u vidu savjetodavnih usluga i jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja i korisnika u pripremi i provedbi projekata financiranih iz ESI fondova.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019