16:09:50 | 01.06.2017

Potpisan ugovor za projekt Adriatic Canyoning na kojem je ZADRA NOVA jedan od partnera

U Splitu su, 31. svibnja 2017.,  potpisana još tri ugovora u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga na programu Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020.

Uz ravnateljicu Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i čelnicu Upravljačkog tijela gđu Stellu Arneri, ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 408.196,80 eura za projekt Sleep Medicine potpisao je dekan Sveučilišta u Splitu g. Zoran Đogaš; ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 1.598.253,00 eura za projekt Adriatic Canyoning potpisao je gradonačelnik Širokog Brijega, g. Miro Kraljević i ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 714.594,99eura za projekt RiTour potpisao je ravnatelj Javne ustanove RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije g. Jozo Sarač.

Svečanosti su nazočili gđa Nikolina Klaić, državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a , g. Ante Šošić, zamjenik župana i gđa Anđelka Vuković, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu.

Projektom Adriatic Canyoning, na kojem sudjeluje i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u ulozi partnera, želi se potaknuti razvoj turizma u jadranskom zaleđu, te su u tu svrhu odabrane specifične lokacije (Peć mlini i Borak u BiH, Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori) – mjesta bogata kulturnom i povijesnom baštinom,koja trenutno nisu dio postojeće turističke ponude, a koje će poslužiti kao model za razvoj aktivnog turizma u jadranskom zaleđu. Cilj projekta je ove lokacije integrirati u postojeću turističku ponudu s novim i atraktivnim turističkim sadržajem, namijenjenim turistima i posjetiteljima koji žele aktivniji i adrenalinski odmor.

Projekt će trajati 30 mjeseci pod vodstvom vodećeg partnera Grada Širokog Brijega (BiH), a uz ZADRU NOVU na projektu u ulozi partnera sudjeluju: Grad Obrovac i Grad Drniš iz Republike Hrvatske, Općina Grude iz Bosne i Hercegovine, te Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog iz Crne Gore.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019