15:06:53 | 26.02.2018

Održana radionica ”Zaštita okoliša, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije”

Radionica pod nazivom ”Zaštita okoliša, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije” održana je 22. i 23. veljače 2018. godine u sklopu projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije”. Edukaciju je održala gđa Monika Kordić iz tvrtke Genius Consulting d.o.o. iz Zagreba s višegodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi različitih projekata.

Tijekom ove dvodnevne radionice obrađene su teme: mogućnosti financiranja i natječaji koji nas očekuju do kraja 2018.; kakvi su rezultati i dosadašnja iskustva, gdje i kako tražiti najavljene natječaje, kako se uključiti u proces e-savjetovanja, koje su ključne informacije oko prihvatljivosti prijavitelja, troškova, vremenskih rokova, dinamika prijave, evaluacija, ugovoranje, provedba te primjer prijave na natječaj Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Glavni cilj ove, a i slijedećih edukacija koje će se održati u narednim mjesecima jest osposobljavanje što većeg broja zaposlenika JLS-ova s područja županije za samostalnu pripremu i provedbu EU projekata, te prijavu projektnih prijedloga na natječaje Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Edukacije službenika JLPRS jedna je od glavnih aktivnosti EU projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije”. Podsjetimo, s ciljem povećanja korištenja dostupnih sredstava Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova na području Zadarske županije, ZADRA NOVA osmislila je Projekt „Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije“ ukupne vrijednosti 1.499.968,18 kuna, te je prijavom na Poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske (MRRFEU) unije dobila 1.274.972,95 kuna bespovratnih sredstava za financiranje prijavljenih aktivnosti. Projekt se provodi od 1. listopada 2016. do 31. ožujka 2019. godine.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019