15:06:40 | 13.03.2018

Pokrenuta internetska stranica projekta CODE

Informacije o provedbi projekta CODE koji se bavi  unaprjeđenjem poduzetničkog okruženja u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore od danas su dostupne na internetskoj stranici: code-hub.eu.

Stranica je pokrenuta u sklopu provedbe projekta „CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment“, a uz aktualne vijesti o projektnim aktivnostima, donosi i informacije iz četiri nova coworking Code Hub prostora – Mostar, Nikšić, Tuzla i Zadar. Naime, polovicom ožujka započinju radovi na uređenju Code Hub prostora u gradovima partnerima koji će biti središnje mjesto okupljanja lokalnih IT zajednica. Osim toga, četiri nova coworking prostora činit će osnovu za pokretanje suradnje unutar međunarodne mreže Code Hub coworking prostora i njihovih korisnika.

Glavni cilj projekta CODE je  unaprjeđenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama. Projektom je predviđeno osnaživanje lokalnih potpornih poduzetničkih institucija  te razvoj  i implementacija novog mentorskog programa za poduzetnike. Planira se uspostava modela suradnje privatnog i javnog sektora radi pokretanja i razvoja IT klastera, kao i provedba različitih specijaliziranih treninga i edukacija vezanih za razvoj IT sektora.

Projekt „CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment“ odobren je u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 883.555,54 eura od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi 751.022,20 eura, odnosno 85%.

Nositelj projekta je Grad Zadar, a projektni partneri su Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA, Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ d.o.o. Tuzla i Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS.

Provedba projekt je započela 1. srpnja 2017. godine i trajat će 30 mjeseci, odnosno do 31. prosinca 2019. godine.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019