16:05:42 | 19.04.2018

Poziv na FAM turu u sklopu projekta Adriatic Canyoning 27. – 29. travnja 2018

Poštovani,

Pozivamo Vas na FAM turu u sklopu projekta Adriatic Canyoning koja će se krajem idućeg tjedna (27. – 29. travnja) održati na prostoru rijeke Zrmanje.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA provodi projekt „ADRIATIC CANYONING – Adriatic Canyons Adventure Tours“ financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.879.251,32 EUR, od čega sufinanciranje iz EU sredstava iznosi 1.597.363,59 EUR, odnosno 85%. Projekt koji se provodi na teritoriju tri države s provedbom je počeo 1. srpnja 2017. godine, a trajat će zaključno do 31. prosinca 2019. godine.

Provedbom projekta želi se potaknuti razvoj aktivnog turizma na sljedećim lokacijama: Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, Peć Mlini i Borak u BiH te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori. Uređenjem male turističke infrastrukture navedene destinacije jadranskog zaleđa postat će prepoznatljive kao outdoor odredišta, koje će se, osim što će nadopuniti ponudu turistima koji posjećuju jadransku obalu, i same pozicionirati na turističkom tržištu kao prepoznatljive lokacije aktivnog turizma s novim atraktivnim turističkim sadržajima usmjerenim ciljanim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

Kako bi se spomenute lokacije, kao i cijelo zaleđe Jadranskog mora, prepoznale i promovirale kao destinacija aktivnog turizma nužno je ulagati u znanje lokalnih dionika o specifičnoj turističkoj ponudi. Nadalje, važno je podignuti i razinu znanja međunarodnih posjetitelja i turista o ovoj regiji i njenoj specifičnoj turističkoj ponudi. U spomenutu svrhu pozivamo Vas na sudjelovanje na Familiarization ili FAM turi projekta Adriatic canyoning, za područje rijeke Zrmanje.

U sklopu trodnevnog događaja svim sudionicima bit će osiguran dvodnevni smještaj, obroci, transferi, prikladne aktivnosti i posjete bliskim lokacijama s pratnjom vodiča. Stoga pozivamo sve zainteresirane predstavnike medija (prvenstveno novinare i blogere specijalizirane za sektor turizma) i turističkih agencija na sudjelovanje na projektnoj aktivnosti.

Svoje prijave možete podnijeti isključivo putem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., zaključno do utorka 24. travnja 2018 u 12,00 sati putem obrasca Registracijski obrazac FAM tura Napominjemo kako je broj sudionika ograničen na maksimalnih 16, stoga Vas pozivamo da svoju prijavu podnesete u kratkom roku. Svi uspješni prijavitelji će putem elektronske pošte primiti detaljan program sudjelovanja.

Dodatne informacije o Adriatic Canyoningu možete pronaći na poveznici, kao i na Facebook i Instagram stranicama projekta, a za sva pitanja možete nam se obratiti na navedenu mail adresu.

Srdačan pozdrav,

Koordinatorica projekta

Ana Škunca

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019