15:00:48 | 23.01.2019

Održana radionica Pojednostavljene mogućnosti financiranja (PMT) u programskom razdoblju 2014.-2020.

U sklopu projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije” dana  21. i 22. siječnja 2019. godine održana je radionica pod nazivom ”Pojednostavljene mogućnosti financiranja (PMT) u programskom razdoblju 2014.-2020.”. Radionica je održana s ciljem jačanja kapaciteta djelatnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Radionicu je održala Dinka Bujas koja ima više od 10 godina iskustva u strateškom planiranju, koordinaciji, upravljanju i provedbi programa financiranih iz EU sredstava.

Tijekom dvodnevne radionice kroz praktične primjere polaznike se upoznalo s pravilima u korištenju pojednostavljenih mogućnosti u provedbi projekata financiranih iz EFRR-a i ESF-a. Polaznike se upoznalo s različitim vrstama pojednostavljenih troškovnih mogućnosti i specifičnostima njihove primjene (standardne veličine jediničnih troškova, paušalni iznosi, fiksne stope) s načinom njihova izračuna te složenim pravilima u pogledu prihvatljivosti troškova prilikom korištenja pojednostavljenih troškovnih mogućnosti. Kroz edukaciju polaznici su stekli znanja o praktičnoj primjeni te izbjegavanju grešaka i nepravilnosti u korištenju pojednostavljenih troškovnih mogućnosti te su ujedno upoznati s trenutnom praksom RH i praksom drugih zemalja članica u korištenju pojednostavljenih troškovnih mogućnosti.

Edukacija službenika JLPRS jedna je od glavnih aktivnosti EU projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije”. Podsjetimo, s ciljem povećanja korištenja dostupnih sredstava Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova na području Zadarske županije, ZADRA NOVA osmislila je projekt „Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije“ ukupne vrijednosti 1.499.968,18 kuna, te je prijavom na Poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske (MRRFEU) unije dobila 1.274.972,95 kuna bespovratnih sredstava za financiranje prijavljenih aktivnosti. Projekt se provodi od 1. listopada 2016. do 31. ožujka 2019. godine.

Još jedna radionica namijenjena JLPRS-ima i drugim javnopravnim tijelima očekuje se tijekom veljače 2019. godine.

 

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019