09:39:20 | 16.10.2024

Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u Republici Hrvatskoj za 2025. godinu

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2025. godinu.

Cilj Poziva je pružanje podrške kvalitetnim i inovativnim programima čije aktivnosti potiču i razvijaju sudjelovanje publike u kulturi i umjetnosti.

Podupiru se programi koji omogućuju dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture potencijalnoj publici, senzibilizirajući je za područje umjetnosti i kulture te osposobljavaju za pozitivan pristup svim vrstama umjetnosti i kulture koristeći se različite metode, prakse i iskustva iz područja kreativnog obrazovanja, medijacije i komunikacije. Posebno se podupiru programi i aktivnosti koji omogućuju aktivno sudjelovanje publike te koji na kreativan i inovativan način koriste digitalne alate.

Također, posebno će biti vrednovani programi onih organizacija koje su provele ili provode aktivnosti jačanja kapaciteta za razvoj i provođenje aktivnosti usmjerenih na razvoj publike (stručno provedena istraživanja i plan razvoja publike, segmentacija publike i sl.).

Rok za dostavu prijava završava 14. studenog 2024. godine.

Pravo podnošenja prijava na temelju ovog Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog obrazovanja te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Prijave za financiranje programa koji potiču razvoj publike u kulturi podnose se elektroničkim putem ispunjavanjem odgovarajućih e-obrazaca koji su dostupni na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija.

Detalji poziva dostupni su na poveznici.