10:51:02 | 04.10.2024

Objavljen Poziv „Inkluzivne usluge ustanova u kulturi“

 Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Inkluzivne usluge ustanova u kulturi“, koji se provodi u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.

Opći cilj Poziva je povećanje socijalne uključenosti ranjivih skupina provedbom inkluzivnih usluga ustanova u kulturi. Pozivom će se financirati aktivnosti provedbe kulturnih i/ili umjetničkih radionica namijenjenih pripadnicima ranjivih skupina te edukacije stručnjaka za primjenu inkluzivnih usluga ustanova u kulturi. Provedbom ovog Poziva osigurat će se pretpostavke za kontinuirano poboljšavanje aktivnog uključivanja pripadnika ranjivih skupina u kulturne i umjetničke programe te posljedično i njihove šire društvene inkluzije. Ukupna raspoloživa financijska sredstva u okviru ovog Poziva iznose 5.400.000,00 EUR. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85% osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda plus, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva su ustanove u kulturi.

Prijavitelj mora ispunjavati sljedeće uvjete:

  • na dan objave Poziva biti registriran za obavljanje djelatnosti u Republici Hrvatskoj najmanje 12 mjeseci
  • biti ustanova u kulturi koja je upisana u odgovarajući registar:

- muzeji: Upisnik javnih i privatnih muzeja u Republici Hrvatskoj

- kazališta: Očevidnik kazališta

- narodne knjižnice: Upisnik knjižnica u Republici Hrvatskoj

- arhivi: Popis HDA

- kina: Očevidnik prikazivača

- ili Registar proračunskih i izvanproračunskih korisnika u grupi USTANOVE U KULTURI I SPORTU: 7.5 Koncertne dvorane i uredi; 7.6 Centri za kulturu; 7.7 Ostale ustanove u kulturi.

Projektni prijedlozi se podnose od 4. listopada 2024. od 9:00 sati do 6. prosinca 2024. do 16:00 sati. Detalji poziva dostupni su na poveznici.