16:15:31 | 07.08.2024

Dva nova poziva - „Connect NEB“ i „Co-create NEB“

Objavljena su dva nova poziva kojima EU građane poziva na podnošenje projektnih prijedloga za suočavanje s izazovima u područjima klimatskih promjena, urbane mobilnosti, hrane i proizvodnje.

  • Connect NEB

Svrha ovog poziva je podržati rješenja i inicijative koje odgovaraju na izazove s kojima se suočavaju urbana, peri-urbana i ruralna područja, a sadrže tri temeljne NEB vrijednosti: održivost, uključivost i estetiku.

Ukupna alokacija: 120.000 EUR.

Maksimalan iznos: do najviše 15.000 EUR po projektu i minimalno 20% sufinanciranja po projektu.

Poziv je otvoren za sve pravne subjekte s poslovnim nastanom u državama članicama Europske unije (EU) i/ili u trećim zemljama pridruženim Horizon Europe. Ti pravni subjekti mogu biti, na primjer, javni ili privatni pravni subjekti, mala i srednja poduzeća (MSP), obrazovne ustanove, istraživačke i tehnološke organizacije, konzultantske kuće, nevladine organizacije ili društveni subjekti.

Natječajna dokumentacija

Više o pozivu možete pogledati na online info webinaru.

 Rok za prijavu: 26. rujna 2024.

  • Co-create NEB

Prijedlozi za ovaj poziv trebali bi se usredotočiti na nova rješenja za poticanje transformacije urbanih, peri-urbanih i ruralnih područja.

Svrha poziva je podržati projekte koji omogućuju građanima i zajednicama da osmisle zajedničke javne prostore na način kojim će ih približiti prirodi, izgraditi zajednički osjećaj pripadnosti i zadovoljiti lokalne potrebe građana.

Ukupna alokacija: 360.000 EUR.

Maksimalan iznos: do najviše 45.000 EUR po projektu i minimalno 25% sufinanciranja po projektu.

Natječajna dokumentacija

Prijavitelj treba biti zajednica ponuditelja koja uključuje 2-4 partnera od kojih je najmanje jedan grad, regija ili općina.

Rok za prijavu: 10. listopada 2024.

 Prijave na zajedničko druženje NEB partnera („Co-Create NEB matchmaking session“) koje će se održati 10. rujna 2024., od 11:00 do 12:30 sati.

Poveznica na stranicu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.