12:19:18 | 04.06.2024

Otvoreni poziv za Dodjelu bespovratnih sredstava za bilateralnu suradnju Hrvatske i Norveške u zelenom i plavom sektoru

Hrvatska gospodarska komora je u okviru programa za razvoj poslovanja i inovacija u Hrvatskoj – Business Development and Innovation Croatia objavila Otvoreni poziv za Dodjelu bespovratnih sredstava za bilateralnu suradnju Hrvatske i Norveške u zelenom i plavom sektoru.

Cilj poziva je povećati dugoročnu bilateralnu poslovnu suradnju između Hrvatske i Norveške u područjima plavog rasta i inovacija zelene industrije, koja su u fokusu programa.

Na natječaj se može prijaviti bilo koji subjekt, javni ili privatni, komercijalni ili nekomercijalni, osnovan kao pravna osoba u Hrvatskoj ili Norveškoj.

Ukupan iznos dostupan za projekte je 325.000,00 EUR. Proračun se može povećati ovisno o dodatnim uštedama u projektima iz drugih poziva.

Minimalan iznos potpore za koju se može prijaviti je 25.000,00 EUR, dok je maksimalan iznos 100.000,00 EUR.

Prihvatljive aktivnosti:

Aktivnosti usmjerene na jačanje dugoročnih bilateralnih odnosa, povećanje suradnje, te unaprjeđenje međusobnog poznavanja i razumijevanja poslovnih prilika u plavom rastu i zelenoj tranziciji.

Aktivnosti mogu uključivati, ali nisu ograničene na:

  • Studije izvodljivosti, prikupljanje podataka, izvješća, analize za obostrani bolji uvid u bilateralne tržišne mogućnosti, nove tehnologije, rješenja i slično,
  • Studijska putovanja,
  • Radionice,
  • Umrežavanje, poznavanje, dijeljenje i prijenos znanja, tehnologije, rješenja i najboljih praksi,
  • Uspostavljanje suradnje između klastera, poslovnih udruženja ili mreža u korist relevantnih poslovnih sektora.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 18. srpnja u 13:00 sati, svi projekti moraju biti završeni do 28. veljače 2025.

Više informacija o Pozivu dostupno je na poveznici.