11:59:18 | 04.06.2024

Objavljen „Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje srednjih škola“

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje srednjih škola. Predmet ovog Poziva je ulaganje u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje srednjih škola kako bi se povećao obuhvat gimnazijskim programima. Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva.

Cilj Poziva je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje obuhvata  gimnazijskim programima. Gimnazijske programe kojima je svrha daljnji nastavak obrazovanja, pohađa oko 30 % učenika u  Hrvatskoj što je među najnižim udjelom u odnosu na prosjek država članica EU-a od 52 %.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva su jedinice regionalne (područne) samouprave i Grad Zagreb.

Prijavitelj može prijaviti i provoditi projekt samostalno ili u partnerstvu, a partneri na projektu mogu biti:

  • Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i/ili
  • Republika Hrvatska i/ili
  • Javne ustanove koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja i druge javne ustanove čiji je osnivač jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave i/ili Republika Hrvatska, a čije će se postojeće građevine ili zemljište koristiti za povećanje obuhvata gimnazijskih programa.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000 EUR, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti iznosi 20.000.000 EUR, a ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 75.253.832 EUR.

Projektni prijedlog se podnosi Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih, putem eNPOO sustava, a rok za podnošenje projektnih prijedloga završava 6. kolovoza 2024.

Sve dodatne informacije i dokumentacija Poziva dostupni su na poveznici.

Poslijednja izmjena dana 04.06.2024