14:18:33 | 21.03.2024

Objavljen 3. poziv na dostavu projektnih prijedloga Programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. - 2027.

Program Interreg Europe poziva nacionalna, regionalna i lokalna javna tijela, institucije javnopravnih tijela te privatne neprofitne organizacije na dostavu prijava u okviru trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. - 2027.

Cilj trećeg poziva u novom programskom razdoblju je ponuditi širok tematski raspon za najveći mogući broj zainteresiranih partnera iz svih dijelova Europe. Usredotočenost programa na specifičan cilj Interrega „Better cooperation governance“ otvara korisnicima mogućnost suradnje na svim temama od zajedničke važnosti u skladu sa svojim regionalnim potrebama, unutar okvira definiranog ciljevima politike EU-a za programsko razdoblje 2021. - 2027.

Za prijavitelje je otvoreno šest tematskih cjelina, a to su: Pametnija Europa, Zelenija Europa, Povezanija Europa, Socijalnija Europa, Europa bliža građanima i Bolje upravljanje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 394,5 milijuna eura s kojim će se financirati dvije vrste strateških aktivnosti, projekti međuregionalne suradnje i platforma za učenje o politici (eng. Policy Learning Platform) te tehnička pomoć s iznosom od 29,2 milijuna eura.

Svi projektni prijedlozi moraju biti podneseni putem Interreg Europe portala do 7. lipnja 2024. godine.

Sve dodatne informacije i dokumentacija Poziva dostupni su na poveznici.