11:21:04 | 19.03.2024

Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2024. godini

Ministarstvo turizma i sporta  objavilo je 15. ožujka 2024. godine Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2024. godini. 

Natječaj je otvoren od 15. ožujka do 15. svibnja 2024. godine.

Prijave se podnose putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu.

Ukupna planirana vrijednost Javnog natječaja je 40.000,00 EUR. Minimalni iznos zatraženih/ugovorenih sredstava po projektu je 1.500,00 EUR, a maksimalni iznos po pojedinom projektu je 5.300,00 EUR.

Prihvatljivi prijavitelji projektnog prijedloga su sportsko penjačke udruge i penjački klubovi. Provođenje projekta u partnerstvu je prihvatljivo, ali nije obavezno, a partneri unutar Natječaja mogu biti sportsko penjačke udruge, penjački klubovi i ostale udruge kojima je u statutu kao cilj ili djelatnost navedena briga o penjalištima u prirodi na području Republike Hrvatske i/ili s njima povezanim pristupnim putovima te unapređivanje sigurnosti i zaštite te spašavanja u planinama i drugim nepristupačnim područjima.

Krajnji rok za provedbu prijavljenih projekata je 15. studenoga 2024. godine.

Predmet Natječaja je poticanje obnove, uređenja i opremanja postojećih prirodnih penjališta. Potiču se ulaganja u sljedeće projekte: - koji doprinose obnovi, uređenju i opremanju postojećih prirodnih penjališta (obnova, uređenje i opremanje penjačkih smjerova i pristupnih putova) - koji doprinose povećanju broja licenciranih oprematelja smjerova u prirodi i instruktora oprematelja smjerova u prirodi.

Više informacija o Pozivu dostupno je na sljedećoj poveznici.