11:09:21 | 19.03.2024

Objavljen natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2024.“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja danas je objavilo natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2024“ (European Enterprise Promotion Awards - EEPA 2024).

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU.
Cilj dodjele predmetne nagrade je, kroz primjere najboljih politika i praksi, otvoriti nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu za razvoj poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama. Europska nagrada za promicanje poduzetništva nagrađuje izvrsnost u promicanju malog poduzetništva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, dodjeljuje se od 2006. godine, a do danas je ukupno zaprimljeno više od 4.500 projekata. Nagrada odaje priznanje uspješnim aktivnostima i inicijativama za promicanje poduzetništva, izlaganju i dijeljenju primjera najbolje politike i primjera poduzetništva, povećanju svijesti o ulozi poduzetnika u europskom društvu te poticanju i promicanju potencijalnih poduzetnika. U natječaju za dodjelu EEPA 2024 nagrade sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene MSP stupu Single Market programa. Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu za EEPA 2024 nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja:

1) Promicanje poduzetničkog duha,

2) Ulaganje u poduzetničke vještine,

3) Potpora digitalnoj tranziciji,

4) Poboljšanje poslovnog okruženja i potpora internacionalizaciji poslovanja,

5) Podupiranje održive tranzicije i

6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Na portalu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dostupne su sve informacije vezane za natječaj (obrazac za prijavu, upute, kontakt podaci). Prijavu je potrebno dostaviti na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem do 24. svibnja 2024. godine. Više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva, dostupno je na poveznici.

Poslijednja izmjena dana 19.03.2024