10:30:58 | 19.01.2023

Ograničeni poziv na dodjelu bespovratnih sredstava C5.1. R3-I2 Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine

Svrha ovog poziva

Investicija „Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine“ ima za cilj osiguranje znanja i vještina, odnosno kompetencija za samostalan rad u hitnoj medicinskoj službi kroz specijalističko usavršavanje medicinskih sestara/tehničara u djelatnosti hitne medicine. Provedbom ove investicije, usluge hitne medicinske službe postat će dostupnije pacijentima i povećat će se učinkovitost postojećih timova i povećati kvaliteta hitne medicinske službe. Medicinske sestre/tehničari sa završenim specijalističkim usavršavanjem pružat će širi opseg zdravstvene usluge prema hitnim pacijentima te za veliki broj intervencija neće biti potreban liječnik.

Predmet ovog poziva

Trenutni sustav formalnog obrazovanja medicinskih sestara/medicinskih tehničara (MS/MT) na svim razinama obrazovanja ne priprema dovoljno MS/MT za rad u djelatnosti hitne medicine, odnosno završetkom formalnog obrazovanja MS/MT i dalje nemaju kompetencije za obavljanje brojnih postupaka u djelatnosti hitne medicine.

Provedbom specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine omogućit će se unaprjeđenje kvalitete i učinkovitosti u zbrinjavanju hitnih stanja i smanjivanje potrebe za liječničkim timovima kroz proširenje kompetencija medicinskih sestara/tehničara.

Ukupna bespovratna sredstva: 13.272.280,84 €

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 35.436,99 €

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 1.240.294,64 €

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:
  • Ustanove

Detaljnije doznajte ovdje

Poslijednja izmjena dana 19.01.2023