09:47:00 | 17.01.2023

Javni poziv za prijavu programa i projekata udruga u Zadarskoj županiji za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu na poziciji Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju

Zadarska županija objavila je Javni poziv za prijavu programa i projekata udruga u Zadarskoj županiji za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu na poziciji Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku- područje zdravstva, socijalne skrbi i humanitarnog rada.

 Zadarska županija kao davatelj financijskih potpora poziva udruge koje su programski usmjerene na područje zdravstva, socijalne skrbi i humanitarnog rada za prijavu programa i projekata za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu na poziciji Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku

Svaka udruga čija je djelatnost iz područja zdravstva, socijalne skrbi i humanitarnog rada  ima pravo na ovaj natječaj prijaviti svoj program/projekt.

Potpore se odobravaju udrugama za programe i projekte od interesa za opće dobro u Zadarskoj županiji temeljem Odluke o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge iz sredstava proračuna Zadarske županije („Službeni glasnik Zadarske županije“ broj 22/15), a sukladno strateškim i planskim dokumentima Zadarske županije, u sljedećim prioritetnim područjima:

  • promicanje zdravlja i prevencija bolesti (javnozdravstvene aktivnosti),
  • promicanje volonterstva,
  • poticanje i razvoj socijalnih usluga i humanitarne djelatnosti,
  • briga i skrb o osobama oboljelim od različitih kroničnih bolesti,
  • prevencija i ublažavanje posljedica svih oblika ovisnosti,
  • poboljšanje kvalitete skrbi ugroženih populacijskih skupina (obitelj, djeca i mladež, stariji i nemoćni),
  • zaštita i promicanje prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva je 41.700,00 eura.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu ili projektu je 664,00 eura, a najveći 3.982,00 eura.

Rok za podnošenje prijava programa /projekata udruga za financijsku potporu iz sredstava Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu je do 15. veljače 2023. godine.

Detaljnije o Pozivu doznajte ovdje.