09:38:58 | 17.01.2023

Javni poziv za prijavu programa i projekata udruga za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu na poziciji Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku

Zadarska županija objavila je Javni poziv za prijavu programa i projekata udruga za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu na poziciji Upravnog  odjela za hrvatske branitelje,  udruge, demografiju i socijalnu politiku – područje promicanja vrijednosti Domovinskog rata i antifašističke borbe, promicanje vrijednosti građanskih inicijativa, Ustavom zajamčenih ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Zadarska županija kao davatelj financijskih potpora poziva udruge koje su programski usmjerene na promicanje vrijednosti Domovinskog rata i antifašističke borbe te promicanje vrijednosti građanskih inicijativa, Ustavom zajamčenih ljudskih prava i temeljnih sloboda, za prijavu programa i projekata za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Županijskog proračuna za 2023. godinu na poziciji Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku

Svaka udruga čija je djelatnost usmjerena na promicanje vrijednosti Domovinskog rata i antifašističke borbe te promicanje vrijednosti građanskih inicijativa, Ustavom zajamčenih ljudskih prava i temeljnih sloboda ima pravo na ovaj natječaj prijaviti svoj program/projekt.

Potpore se odobravaju udrugama za programe i projekte od interesa za opće dobro u Zadarskoj županiji temeljem Odluke o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge iz sredstava proračuna Zadarske županije ("Službeni glasnik Zadarske županije" broj 22/15), a sukladno strateškim i planskim dokumentima Zadarske županije, u sljedećim prioritetnim područjima:

- promicanje vrijednosti Domovinskog rata i antifašističke borbe,

- promicanje vrijednosti građanskih inicijativa, Ustavom zajamčenih ljudskih prava i temeljnih

  sloboda.

Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva je 71.932,00eura. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu ili projektu je 664,00 eura, a najveći 9.300,00 eura.

Rok za podnošenje prijava programa/projekata udruga za financijsku potporu iz sredstava Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu je do 15. veljače 2023. godine.

Detaljnije o Javnom pozivu doznajte ovdje

 

Poslijednja izmjena dana 17.01.2023